fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Aantal stuks bagage maakt niet meer uit bij Etihad

Etihad Airways heeft een nieuw bagagebeleid ingevoerd. Er wordt nu niet meer gekeken naar het aantal stuks bagage, maar naar het totale gewicht.

Kilo’s
Etihad voert vanaf nu in dat de reizigers een maximaal aantal kilo’s mag meenemen op een vlucht, ongeacht hoeveel stuks bagage de passagier meeneemt.

Economy
Passagiers met economy deal tickets mogen maximaal 23 kilo meenemen. Op economy saver en de classic-tarieven mogen reizigers 30 kilo meenemen en economy-flex tarieven geeft de reiziger recht op een maximum van 35 kilo bagage.

Business
Business class reizigers mogen 50 kilo meenemen. Passagiers die een ticket hebben voor ‘The Residence’, het appartement aan boord van de Airbus A380- vloot van Etihad mogen vier stuks bagage van ieder 32 kilo meenemen.

Leden
Etihad Guest platinum- gold- en silver-leden mogen gratis een extra aan 32 kilo bagage meenemen op Amerikaanse en Canadese routes. Op andere routes mogen de bovengenoemde leden respectievelijk 20, 15 en 10 kilo aan extra bagage gratis meenemen.

Makkelijk
Mohammed Al Bulooki, topman bij Etihad zegt over het nieuwe bagagebeleid: “De overstap naar een beleid op basis van gewicht in plaats van het aantal stuks bagage vereenvoudigt ons systeem en biedt tegelijkertijd meer gemak en voordeel voor onze gasten terwijl het de reiservaring verbetert.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button