KLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Leden FNV cabine stemmen tegen KLM eindbod

FNV Cabine stemt tegen het principe cao-akkoord tussen VNC en KLM. In de ledenraadpleging stemde de meerderheid tegen het aanbod.

Stemming
De stemming die onder de leden van FNV cabine op 31 januari werd gehouden viel negatief uit. Van de stemmers stemde 56,3 procent tegen en 43,7 procent voor het akkoord van KLM. Birte Nelen laat aan Up in the Sky weten dat het een democratische vakbond is en met deze uitkomst van de stemming opnieuw beraadslaagt moet worden.

FNV
“De bestuurder en onderhandelaar van FNV Cabine, Birte Nelen en het dagelijks bestuur beraden zich nu welke stappen er ondernomen worden op basis van de uitslag. Voor het vervolgproces worden de inhoud, strategie en juridische grond in kaart gebracht. De leden van FNV Cabine worden zo snel mogelijk over de vervolgstappen ingelicht”, zo meldt de vakbond.

Draagvlak
Volgens Nelen biedt de cao-overeenkomst te weinig draagvlak en vraagt KLM “te bezinnen voordat ze de cao-overeenkomst klakkeloos doorvoeren.”

KLM
KLM laat in een verklaring op de website weten dat zij geïnformeerd zijn door FNV over de uitslag. Ook KLM geeft aan zich te beraden. De luchtvaartmaatschappij hoopt dat FNV Cabine alsnog het cao-akkoord zal tekenen en een einde brengt “aan een roerige periode.”

VNC
De grootste vakbond voor cabinepersoneel, VNC, heeft wel met KLM een principeakkoord bereikt. Daarin staat dat het cabinepersoneel stapsgewijs een loonsverhoging van 3,5 procent krijgt en de werkdruk wordt verlaagd. FNV Cabine was niet aanwezig bij de gesprekken tussen VNC en KLM. Nelen laat weten dat FNV Cabine 2000 leden vertegenwoordigt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button