Frequente reizigerLiefhebberNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Reizigersgroei Nederlandse luchthavens behalve Maastricht

De vijf grootste luchthavens van Nederland hebben in het afgelopen jaar het aantal passagiers dat via de vliegvelden op reis ging zien stijgen, zo meldt het CBS. Enkel Maastricht Aachen Airport ontving minder reizigers dan het jaar ervoor.

Nederland
In totaal reisden 76,2 miljoen reizigers via Schiphol, Eindhoven, Rotterdam The Hague Airport, Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport. Het jaar daarvoor ontvingen de luchthavens 70,3 miljoen passagiers.

Schiphol
De grootste luchthaven van Nederland ontving ook de meeste passagiers. In totaal steeg het aantal passagiers met 7,7 procent, ten opzichte van het jaar daarvoor, naar 68,4 miljoen personen. Sinds 2009 blijven de passagierscijfers op Schiphol stijgen.

Eindhoven
Eindhoven Airport, de tweede luchthaven van Nederland ontving in 2017 bijna 5,7 miljoen passagiers. Een stijging van ruim 19 procent. Sinds 2012 is dit de sterkste groei voor de Brabantse luchthaven.

Rotterdam
Vanaf Rotterdam The Hague Airport kwamen en vertrokken ruim 1,7 miljoen passagiers. Een stijging van 5,4 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Groningen
De sterkste passagiersgroei noteerde Groningen Airport Eelde met ruim 32 procent. Via het vliegveld reisden 201.786 mensen via de luchthaven.

Maastricht
het aantal reizigers dat via Maastricht vertrok of aankwam daalde in 2017 met 5,1 procent ten opzichte het jaar daarvoor naar 167.544 passagiers. Het vrachtvervoer daarentegen steeg sterk met 43 procent naar 87 duizend ton aan vervoerde vrachtgoederen. De luchthavens van Groningen en Maastricht zijn samen goed voor 0,5 procent van alle passagiers die via de Nederlandse vliegvelden reisden.

Bestemming
De meeste passagiers die via de Nederlandse luchthavens reizen komen uit of gaan naar een ander Europees land. De tweede populairste bestemming is Noord- en Midden-Amerika.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen