fbpx
LiefhebberNieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegvelden

Vliegvelden VS nemen 10 vuurwapens per dag in beslag

In het afgelopen jaar namen agenten van de Transportation Security Administration (TSA) op vliegvelden doorheen de Verenigde Staten in totaal 3957 vuurwapens in beslag, zo blijkt uit het jaarverslag van de TSA.

Geladen
Van de in totaal 3957 in beslag genomen vuurwapens was 84 procent, 3324 wapens, geladen. De agenten van de TSA namen de wapens in beslag op 239 vliegvelden. Op het Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport werden in augustus de meeste pistolen in beslag genomen, namelijk 31 vuurwapens. Op het vliegveld van Atlanta werden ook de meeste wapens in beslag genomen van alle luchthavens. Van de 245 wapens waren er 222 geladen.

Drie
Op het vliegveld van Atlanta werden de meeste wapens gevonden, verder in de top drie staat Dallas/Fort Worth International op de tweede plaats met 211 wapens waarvan 165 geladen. Op de derde plaats staat het George Bush Intercontinental Airport in Houston. Daar werden 142 wapens gevonden waarvan 124 geladen.

Tien
In 2016 werden er 3391 wapens gevonden, een jaar later steeg het aantal gevonden vuurwapens met 17 procent. Vanaf 2005 houdt de TSA het aantal gevonden vuurwapens op vliegvelden bij. Toen werden er 660 vuurwapens gevonden. Twaalf jaar later werden er gemiddeld 10,8 vuurwapens per dag gevonden.

Granaten
Niet alleen vuurwapens werden aangetroffen bij reizigers in de VS, ook rookgranaten, handgranaten, flashbangs (verblindingsgranaten) en een nep bomgordel. Daarnaast vonden de agenten van de TSA nog messen verborgen in een kam, een mes in een verpakking douchegel, een stroomstootwapen dat leek op een lipstick en een zwaard dat verstopt zat in een wandelstok.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button