fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

AirBaltic en Air Malta delen vluchtcodes

De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic en Air Malta delen vluchtcodes op routes tussen verschillende Oost-Europese steden en het eiland in de middellandse zee.

Codeshare
Met het delen van de vluchtcodes kunnen passagiers van airBaltic en Air Malta op één ticket met beide maatschappijen vliegen. De vluchten die onder de overeenkomst vallen zijn die tussen Malta en Riga. AirBaltic voert die vluchten uit voor Air Malta. Andersom vliegt Air Malta voor airBaltic tussen Riga, Vilnius en Tallinn naar Malta. De vluchtcode voor Air Malta is KM en voor airbaltic BT.

Air Malta
De nationale luchtvaartmaatschappij van Malta vliegt vanuit het eiland naar ongeveer 30 verschillende steden in Europa, Noord-Amerika en bestemmingen rond de middellandse zee. De maatschappij werd op 31 maart 1973 opgericht en de vloot bestaat uit acht Airbus vliegtuigen, waarvan zeven A320’s en één A319. De gemiddelde leeftijd van de toestellen bedraagt 12,8 jaar.

airBaltic
De Letse airline werd in 1995 opgericht en vliegt naar 60 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. De vloot van airBaltic bestaat uit 30 vliegtuigen waaronder zeven Bombardier CS300’s, elf Boeing 737’s en twaalf Bombardier Q400 NextGen toestellen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button