fbpx
FinancieelLiefhebberNieuws

Boeing beleefde financieel topjaar in 2017

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in het afgelopen jaar een financieel record verbroken en de hoogste operationele winst ooit behaald.

Winst
De operationele winst die Boeing in het afgelopen jaar behaalde kwam uit op net geen 10,3 miljard dollar (8,26 miljard euro). In het jaar daarvoor bedroeg de operationele winst 5,8 miljard dollar (4,6 miljard euro). De nettowinst steeg van ongeveer 4,9 miljard dollar (3,9 miljard euro) in 2016 naar 8,2 miljard dollar (6,6 miljard euro) in het afgelopen jaar.

Omzet
Ondanks dat Boeing een recordbestelling ontving in 2017 daalde de omzet met één procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De omzet bedroeg 93,4 miljard dollar (75 miljard euro) terwijl de vliegtuigbouwer een jaar eerder 94,57 miljard dollar (75,91 miljard euro) omzette.

Leveringen
Boeing leverde het afgelopen jaar 763 vliegtuigen, vijftien meer dan het jaar daarvoor, en haalde hiermee een omzet van 56,72 miljard dollar (45,5 miljard euro). In vergelijking met 2016 is dat een omzetdaling van twee procent. De reden dat ondanks het hogere aantal leveringen de omzet daalde was omdat er meer goedkopere toestellen geleverd werden.

2018
Boeing verwacht dat het in het komende jaar een omzet kan realiseren van 96 tot 98 miljard dollar als ze 810 tot 815 commerciële vliegtuigen kunnen leveren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button