AirlinesLiefhebberNieuws

Eerste Boeing 737 MAX 8 voor Oman Air

Oman Air heeft op 31 januari de eerste Boeing 737 MAX 8 ontvangen. Het is de eerste van de 30 bestelde toestellen.

Boeing
De eerste van de 30 bestelde Boeing 737 MAX 8’s is afgelopen woensdag aan Oman Air geleverd. De maatschappij met de basis in Masqat, de hoofdstad van Oman, heeft in oktober van 2015 twintig MAX toestellen besteld en naderhand nog een leaseovereenkomst voor tien extra MAX vliegtuigen met Boeing gesloten.

Vloot
Op dit moment bestaat de vloot van Oman Air uit 27 Boeing 737’s en zeven 787 Dreamliners. De nieuwe toestellen worden na levering aan de vloot toegevoegd. De airline en Amerikaanse vliegtuigbouwer werken al 25 jaar samen. De levering van het nieuwe toestel is volgens Marty Bentrott, vice president verkoop bij Boeing “een nieuwe mijlpaal in het 25-jarige partnerschap. We zijn trots dat we de groei van Oman Air kunnen ondersteunen.”

MAX
In de 737 MAX 8 van Omar Air is er ruimte voor 162 passagiers. Twaalf reizigers kunnen plaatsnemen in business class en in economy zijn er 150 stoelen. De toestellen worden door CFM International LEAP-1B motoren aangedreven en hebben Advanced Technology winglets. Dat zijn de opstaande uiteinden aan de vleugels die zorgen voor een lager brandstofverbruik.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/