fbpx
AirlinesIncidentenLiefhebberNaast het nieuws

Vrouw mag pauw niet meenemen op vliegtuig

Een vrouw heeft op het Newark International Airport in New York te horen gekregen dat zij haar huisdier, een pauw, niet mocht meenemen op de vlucht als “emotionele steun”, zo meldt het Amerikaanse The Jet Set.

Steun
De vrouw in kwestie nam de pauw afgelopen zaterdag mee als emotionele steun. Het is toegestaan om sommige dieren mee te nemen op vluchten als vorm van steun, maar de pauw werd door United Airlines geweigerd. De reden hiervoor was dat het dier “niet voldeed aan de richtlijnen, waaronder het gewicht en de grootte van het dier”, zo meldt The Washington Post.

Regels
Volgens de Amerikaanse federale wet moeten luchtvaartmaatschappijen passagiers met een beperking toestaan om dieren mee aan boord te nemen als emotionele steun. Toch worden er wel eens dieren geweigerd zoals spinnen, slangen, reptielen en knaagdieren.

“Belachelijk”
Op social media werd de foto van de vrouw met de pauw gedeeld en reacties bleven niet uit. “het loopt uit de hand”, “mensen misbruiken de optie om dieren mee te nemen als steun” en “belachelijk dat ze dacht met zo’n grote en luide vogel te mogen vliegen”, waren enkele van de reacties.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button