AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

AirAsia wil vloot uitbreiden met 787’s

AirAsia heeft meer vliegtuigen nodig dan nu besteld zijn bij Airbus. De low-cost airline wil verder uitbreiden en kijkt daarbij naar 787’s. Dit zegt CEO Tony Fernandes tegen Reuters.

De AirAsia groep is nu nog een volledige Airbus-klant. Voor de kortere afstanden wordt de A320 gebruikt, op de langere afstanden is de A330 het werkpaard. Bij Airbus staan grote orders uit voor beide vliegtuigtypes.

Boeing 787
Maar dat is voor de groep nog niet voldoende, omdat AirAsia X gaat uitbreiden. Die maatschappij voert alleen long-haul vluchten uit. “AirAsia X heeft meer vliegtuigen nodig. We kijken nu naar de A330, A350 en Boeing 787”, aldus Fernandes.

A321neo
Naast de extra widebody-capaciteit kijkt AirAsia naar meer A321neo’s. Bij Airbus ligt al een order voor 100 exemplaren, maar dat is volgens Fernandes niet genoeg. “We hebben er zeker nog meer nodig”, stelt hij.

Vloot
De AirAsia groep bestaat uit zeven luchtvaartmaatschappijen in zuidoost-Azië. De maatschappijen hebben nu gezamenlijk ruim 230 toestellen. Eind december 2017 stonden er nog 688 vliegtuigen in het orderboek bij Airbus.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button