fbpx
AirlinesFinancieelLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Duizenden euro’s voor airberlin snuisterijen

Een deel van de boedel van airberlin heeft nieuwe eigenaars gevonden. Bij een Duits veilighuis gingen honderden items onder de hamer. Onder de snuisterijen waren auto’s, schaalmodellen van vliegtuigen, amenity kits en trolley’s.

Bij het Duitse veilinghuis DECHOW-auktionen konden geïnteresseerden een bod uitbrengen op 849 artikelen van de voormalige maatschappij. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Veel geld
Sommige items gingen voor veel geld over de toonbank. Een grote beer van airberlin wisselde voor 9200 euro van eigenaar. Voor een model van een Boeing 737 in 1 op 5 kwam de prijs uit op 7800 euro.

Trolleys
Het grootste deel van de boedel bestond uit trolleys die aan boord gebruikt werden. In totaal werden 311 trolleys geveild. Daar werd 5625 een bod op gedaan. Voor vijf vliegtuigtrolleys werd door één koper ruim 23.000 euro neergelegd. De goedkoopste losse trolley ging voor 490 euro de deur uit, de duurste losse wisselde voor 3400 euro van eigenaar.

Auto’s
In de boedel van airberlin zaten naast kleine snuisterijen ook negen auto’s. De vijf Volkswagens en vier Smart’s gingen voor maximaal 7700 euro de deur uit.

Vliegtuigstoelen
Andere snuisterijen waren onder andere chocoladeharten van de maatschappij, keycords, regenponcho’s, vliegtuigstoelen en amenity kits voor passagiers. Ook werden 107 iPads geveild.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button