AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVideoVliegtuigtype & -bouwer

De bouw van Qatar Airways’ A350-1000 – video

Medio februari ontvangt Qatar Airways als launch customer de Airbus A350-1000. Eerst werd verwacht dat het vliegtuig voor het einde van 2017 door Qatar in ontvangst kon worden genomen. Later werd de levering opgeschoven naar 2018. Nu blijkt de reden van vertraging de installatie van de Qsuites te zijn.

De A350-1000 is het nieuwste lid van de widebody-familie van Airbus. Het toestel heeft veel overeenkomsten met de A350-900 maar heeft een langere romp. Er is plaats voor 366 passagiers in de standaard drie klassen configuratie. Het vliegtuig wordt door Rolls-Royce Trent XWB-97 motoren aangedreven.

Bekijk hier een impressie van de nieuwe Qatar Airways A350-1000:

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen