AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Frankrijk opent rechtszaak om motorexplosie AF-A380

In Parijs is de officier van justitie begonnen met een gerechtelijk onderzoek naar het incident met een Air France A380, in september vorig jaar. De zaak wordt gevoerd om vast te stellen of er door het incident levens in gevaar zijn geweest.

Elf passagiers aan boord van het toestel vroegen de rechtszaak aan.

Assistentie
Zowel Airbus als Air France hebben toegezegd mee te werken aan het onderzoek, meldt persbureau Reuters. “Airbus zal volledige technische assistentie verlenen aan de autoriteiten”, aldus de vliegtuigbouwer in een verklaring.

Beschadigd
Het incident vond plaats op vlucht AF66 van Parijs naar Los Angeles, ter hoogte van Groenland. Nadat een van de motoren door een explosie zwaar beschadigd raakte, moest het toestel uitwijken naar Goose Bay in Canada. Niemand raakte gewond bij het incident.

Onderdelen van de beschadigde motor werden in de sneeuw in Groenland aangetroffen. Het defecte toestel kon uiteindelijk pas maanden later worden teruggevlogen naar Frankrijk.

Motoren
De A380’s van Air France zijn voorzien van GP7200-motoren, gemaakt door Engine Alliance, mede-eigendom van General Electric en Pratt & Whitney.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button