fbpx
AirlinesFrequente reizigersInnovatieNaast het nieuws

Google voorspelt of vlucht vertraagd is

Op de luchthaven aankomen en dan merken dat je vlucht vertraagd is. Met Google Flights is dat vanaf nu verleden tijd. De website biedt nu niet alleen gegevens over vluchten, maar voorspelt ook of een vlucht vertraagd is en waarom.

Data
Volgens techwebsite 9to5google.com maakt Google voor de voorspelling gebruik van historische data. Alleen als voor tachtig procent zeker is dat een vlucht daadwerkelijk vertraagd is, geeft Google een melding. Bij een lager percentage gebeurt er niets. Op dit moment toont Google Flights alleen een melding als de vlucht vertraagd is en al vertrokken is.

Reden
Bij de voorspelling of een vlucht vertraagd is, geeft Google ook een reden. Dat kan bijvoorbeeld het weer zijn, of doordat een vliegtuig te laat op de luchthaven binnenkomt.

Tickets
De website laat sinds kort ook zien wat je als reiziger krijgt als je een ticket koopt bij Delta Air Lines, American Airlines of United Airlines. Bij die maatschappijen zijn uitgeklede tickets te koop, waarbij in sommige gevallen alleen een stoel gekocht wordt. Wat er wel en niet bij de tickets zit, is niet altijd duidelijk. Google laat nu voor het kopen zien wat je allemaal bij het ticket krijgt.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button