fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Norwegian wil met A321LR van Europa naar Washington

De Noorse prijsvechter Norwegian kijkt of het mogelijk is om Europese hoofdsteden te verbinden met een grote Amerikaanse stad. De A321LR van Airbus moet ervoor zorgen dat dat kan, voorspelt chief commercial officer Thomas Ramdahl.

Bereik
Ramdahl doet zijn voorspelling in een interview met FlightGlobal. Norwegian ontvangt in 2019 de eerste A321LR, een langere versie van de A321neo. Het toestel heeft een vliegbereik van 4000 nautische mijl (7400 kilometer). Hiermee wil Norwegian het aantal routes uitbreiden.

Europa
“Er komen meer A321LR-routes naar middelgrote vliegvelden in de VS, vanaf diverse hoofdsteden in Europa”, zegt Ramdahl. Als mogelijke locaties in Europa noemt hij onder andere Berlijn, Brussel, Praag en Boedapest. De afstand tussen deze luchthavens en de VS is nu nog te groot voor een narrowbody, met de A31LR moet dat veranderen.

Washington
In de Verenigde Staten is Washington een interessante bestemming voor de A321LR, stelt Ramdahl. “We kijken naar de regio rond Washington. Ik denk dat dat een A321LR-bestemming wordt.”

Baltimore
Norwegian vloog eerder al vanuit het Caribisch gebied naar de luchthaven van Baltimore, niet ver van Washington, maar stopte begin 2017 met die route. De route was niet goed te bedienen met een 787. Voor de 737-8 is de afstand te ver.

Trans-atlantisch
De carrier bedient op dit moment trans-atlantische routes met de Boeing 737-8 vanuit Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen. De route van Edinburgh naar Newburgh wordt in maart alweer stopgezet. Norwegian vindt dat Schotland teveel passagiersbelasting vraagt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button