AirlinesFrequente reizigerNieuws

Primera Air verbindt Stansted met Washington

De IJslandse low-cost carrier Primera Air verbindt vanaf eind augustus Londen Stansted met Washington. Dit meldt de Britse luchthaven. Primera Air is de eerste maatschappij die directe vluchten begint tussen de Londense luchthaven en de Verenigde Staten.

Primera kondigde eerder aan dat er vluchten komen vanaf Stansted naar New York, Boston en Toronto. Washington komt daar vanaf 22 augustus bij met een frequentie van vijf keer per week. Op de trans-atlantische routes zet Primera een A321 in.

Grote vraag
“We plannen Washington al vanaf het begin van ons trans-atlantische project,” stelt Andri M. Ingolfsson, eigenaar van Primera, “We zien een grote vraag en zijn de eerste low-cost carrier die deze route begint.” De maatschappij vliegt alleen op vrijdag en zondag niet naar de Amerikaanse regeringsstad.

April
Primera vliegt vanaf april naar New York en Boston en voegt in mei Toronto toe aan het routenetwerk. In augustus wordt de frequentie naar de Canadese stad al opgevoerd naar vijf vluchten per week.

Vertrouwen
De Londense luchthaven is tevreden met de uitbreiding van Primera. “De aankondiging dat Washington zich voegt bij het netwerk van Primera en de hogere frequentie naar Toronto is een blijk van vertrouwen in Stansted en in de vraag voor long-haul vluchten”, zegt Ken O’ Toole, ceo van Stansted.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close