fbpx
CargoNieuwsProfessionalVliegtuigen

Productie Boeing 747 voorlopig veiliggesteld

Boeing heeft voorlopig weer wat adem bij de productie van de 747. Vrachtvervoerder UPS stelt de fabriekslijn voor de komende jaren veilig met een order voor veertien 747-8F’s.

Met de bestelling is een bedrag van ruim 4,5 miljard euro gemoeid.

Optie
UPS had de toestellen al bij een vorige bestelling in optie geplaatst. Deze order wordt nu dus verzilverd. De cargomaatschappij heeft ook vier Boeing 767 freighters besteld. Alle nieuwe toestellen worden uiterlijk 2022 aan UPS overgedragen.

Veiliggesteld
Voor Boeing betekent de deal dat de productie van de 747 in ieder geval tot 2020 door kan gaan. De komst van een nieuwe order voor de 747 was hard nodig. Eind 2017 stonden er nog maar twaalf toestellen in het orderboek, waarvan elf bestemd voor UPS.

Een Boeing 747-8F van UPS – (c)UPS

Eerder heeft Boeing al laten weten dat het bedrijf de gehele 747-productie de nek om moet draaien, als er geen nieuwe bestellingen binnen zouden komen.

Productietempo
Met het huidige productietempo van zes toestellen per jaar, kan Boeing minstens twee jaar langer door. Voor de passagiers-747 zijn er -na de levering van de laatste Jumbojet voor Korean Air- geen bestellingen meer binnengekomen.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button