fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Vertragingen door onderhoud aan landingsbaan Mumbai

Reizigers op de luchthaven van Mumbai moeten de komende weken rekening houden met veel vertragingen. Het vliegveld werkt aan de enige landingsbaan. Daardoor worden veel vertragingen verwacht.

Volgens de Indiase nieuwswebsite DNAIndia wordt er tot 17 februari een aantal uren per dag gewerkt aan het Instrument Landing System (ILS) van de luchthaven. ILS maakt het voor piloten mogelijk om ook bij slecht zicht te landen.

Vertragingen
Donderdag liep de vertraging voor veel vluchten al op naar 30 minuten. Jet Airways, één van de grootste gebruikers van het vliegveld, waarschuwde passagiers op voorhand al dat hun vluchten vertraagd kunnen zijn.

Annuleringen
Uit data van Flightradar24.com blijkt dat ook vrijdag diverse vertrekkende vluchten geannuleerd zijn of met grote vertragingen kampen. De gemiddelde vertraging van vluchten die wel vertrekken bedraagt meer dan een uur.

Eén landingsbaan
Mumbai heeft maar één functionele landingsbaan en is één van de drukste vliegvelden ter wereld met slechts één functionele baan. Technisch gezien heeft het vliegveld twee banen, maar omdat die elkaar kruisen, is er altijd maar één in gebruik. Tijdens het onderhoud wordt volgens DNAIndia wel de tweede landingsbaan gebruikt, maar die heeft een lagere capaciteit en is korter.

Drukte
De luchthaven kampt al jaren met te veel drukte. De terminal biedt plaats aan ongeveer 40 miljoen passagiers, in 2017 verwerkte de luchthaven 45 miljoen reizigers. In december 2017 vestigde het vliegveld een nieuw record, door 969 vliegbewegingen af te handelen op één baan.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button