fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing neemt militaire tak Embraer niet over’

In een poging om de Braziliaanse regering gunstig te stemmen, wil Boeing de militaire tak van Embraer niet meenemen in een verdergaande samenwerking met Embraer. Dit meldt Reuters op basis van bronnen binnen de Braziliaanse overheid.

Gesprekken
Boeing en Embraer zijn al geruime tijd in gesprek over een partnership of zelfs een overname. Boeing hoopt daarmee een front te vormen tegen Airbus, dat eerder het CSeries-programma van Bombardier overnam.

Overheid
Bij de  gesprekken stuiten de Amerikanen de laatste weken op de Braziliaanse overheid. Die wil Embraer niet zomaar van de hand doen. De vliegtuigbouwer is te eblangrijk voor Brazilië. Met name de Braziliaanse defensie ageerde fel tegen een overname. Volgens Braziliaanse media is een volledige overname inmiddels ook van de baan.

Joint-ventures
In plaats van een overname richten Boeing en Embraer zich nu op joint-ventures. Volgens bronnen in de Braziliaanse overheid wil Boeing daarbij het militaire deel van Embraer buiten beschouwing laten. Dat zou Braziliaans blijven, zoals het nu is.

Nieuw bedrijf
Donderdag zou Boeing een constructie hebben voorgesteld waarbij beide vliegtuigbouwers een derde bedrijf oprichten en daar gezamenlijke onderdelen in onder brengen. De defensiepoot zit daar volgens Reuters niet bij.

Onderzoek
Woordvoerders van Embraer en de Braziliaanse overheid wilden niet reageren, volgens een woordvoerder van Boeing is de vorm van de samenwerking “nog in onderzoek”.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button