fbpx
AirlinesFlight ReportsLiefhebberNaast het nieuws

Flight report: Thai A350 businessclass | Video

Airline: Thai Airways
Route: Chiang Mai (CNX) – Bangkok (BKK)
Toestel: Airbus A350-900 – HS-THC (1 jaar oud)
Vlucht: TG 121 (Domestic)
Seat: 17K Business class
Datum: 8 oktober 2017
Waardering:

Binnenlands
Tussen Bangkok en Chiang Mai (Noord Thailand) vliegt een keur aan maatschappijen. De meeste zijn (ultra) low-cost airlines. Up in the Sky testte de meest luxe verbinding, de (long-haul) businessclass in een A350 van Thai Airways. Alle mogelijkheden in beeld brengen vergt wel doorwerken op het korte vluchtje van nog geen uur.

Start
De trip begint matig. De businessclass lounge van Thai op Chiang Mai Airport wordt opgeknapt. We krijgen een voucher voor een shabby Thai-restaurant. Het buffet is zeer beperkt en het eten aan boord bleek een stuk beter te zijn. Boarding gaat middels een aerobridge.

Stoel
De stoel voldoet aan de moderne standaarden. In een 1-2-1 staggered opstelling staan de 32 lie-flat stoelen. Iedereen heeft dus toegang tot het gangpad. Wij kozen voor een raamstoel (17K). Deze heeft extra privacy omdat er nog wat ruimte bevindt tussen de stoel en het gangpad. De stoel is van alle gemakken voorzien, stopcontact, USB, IFE-touchscreen met touch-afstandsbediening. Het IFE kent een tail fin camera. Redelijk opmerkelijk is de driepuntsgordel. Comfortabel zit het niet. De crew staat erop dat bij take-off en landing de volledig gordel gebruikt wordt.

Maaltijd
Vanwege de korte duur van de vlucht (nog geen uur), komt de crew direct na take-off met een maaltijd. Het is het ‘standaard’ business class product voor korte vluchten. Er is geen keus in eten en alles ligt kant en klaar op een plateau. Het bestek is koud. De maaltijd smaakt prima.

Na een half uur vliegen zijn de lichtjes van het enorme Bangkok alweer in zicht. We vliegen er overheen en maken boven zee een bocht. De landing op Bangkok Suvarnabhumi vindt plaats bijna een uur na take-off. Het is waarschijnlijk de laatste vlucht van de dag, we taxiën naar de verste remote-stand die ze kunnen vinden. Taxiën vanaf de Polderbaan is er niks bij. Het duurt een eeuwigheid. Vervolgens weer het hele eind terug met de bus (als die eindelijk tot de nok vol is gepropt). Dan heel lang wachten op een koffer, die helaas ook beschadigd is.

Conclusie
Voor weinig geld (nog geen 100 euro) eens lie-flat A350 vliegen? Dan is dit een goede optie. De vlucht en het toestel is top. Alles ervoor en erna had het niveau van een ticket van 20 Euro.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button