LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Livery onthuld van nieuwe tanktoestellen luchtmacht

De nieuwe voorgestelde livery voor de A330MRTT tankvliegtuigen die Nederland heeft aangeschaft, is bekend geworden. Nederland heeft samen met Duitsland, Luxemburg, Noorwegen en België acht van deze toestellen aangeschaft. Het kleurenschema is gepubliceerd op de site van de vereniging ‘Onze Luchtmacht’.

Eindhoven
Het schema lijkt erg op dat van de Duitse A310MRTT en de Nederlandse KDC-10: grijs. De livery van de nieuwe tankers is zelfs nog wat saaier, namelijk helemaal egaal grijs. De toestellen krijgen Nederlandse nationaliteitstekens en op de staart het logo van de ‘Multinational Multirole Tanker Transport Fleet’. Vier of vijf van de acht A330’s zullen op Eindhoven worden gestationeerd, de overige in Duitsland op de luchthaven van Keulen.

Singapore
Vorige week kon Eindhoven al kennis maken met de toekomstige tanker. Airbus Military stuurde toen een A330 tanker naar Eindhoven, die later dit jaar zal worden afgeleverd aan de Singaporese luchtmacht. De A330MRTT is al in gebruik bij de Britse Royal Air Force, de Australische luchtmacht en de luchtmachten van Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

KC-30
De A330-200 Enhanced kan 267 passagiers, 43 ton vracht en 111 ton brandstof meenemen. In Europese dienst krijgen de toestellen als aanduiding KC-30. De vliegtuigen kunnen ook worden ingericht voor ‘Med Evac’ (medische evacuatie) doeleinden. Dan is er ruimte voor zes ‘Intensive Care’ bedden en zestien reguliere liggende patiënten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close