fbpx
IncidentenNieuws

Mid-air collision twee Gazelle helikopters Franse leger

In Zuid-Frankrijk zijn vrijdagochtend twee Gazelle helikopters van het Franse leger neergestort. De twee toestellen kwamen tijdens de vlucht met elkaar in botsing. Dit melden verschillende Franse media.

Opleiding
De vijf bemanningsleden zijn allen bij de crash om het leven gekomen. De twee toestellen waren afkomstig van de Franse legerbasis Le Luc, waar het helikopter-opleidingscentrum van het Franse leger (École de l’aviation légère de l’Armée de terre, EALAT) is gevestigd. Aan boord waren twee instructeurs en drie leerlingen.

Oorzaak
Beide helikopters kwamen neer bij het meer van Carcès, ongeveer 50 kilometer van Saint-Tropez. Het ene toestel kwam neer vlak bij een provinciale weg, de andere in een bos een paar honderd meter verderop. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de crash is.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button