InnovatieNaast het nieuws

Eerste vlucht zelfvliegende taxi van Airbus

De zelfvliegende taxi van Airbus, Vahana, heeft eind januari de eerste vlucht gemaakt. Een dag later werd de tweede testvlucht afgelegd. Dat maakte Airbus deze week bekend.

Vlucht
De eerste vlucht duurde 53 seconden. De taxi steeg tot 5 meter hoogte om vervolgens weer te landen. “In minder dan twee jaar hebben we van een conceptschets een volledig zelfvliegende taxi gemaakt die nu succesvol de eerste vlucht heeft afgelegd”, zegt Zach Lovering, project executive van Vahana.

Test
De test vond om 08:52 plaats op Pendleton UAS Range, een vliegveld waar drones kunnen worden getest. De Vahana wordt ontwikkeld door A3, de Silicon Valley-afdeling van Airbus.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close