LiefhebberNaast het nieuwsRuimtevaart

SpaceX schiet Tesla heelal in

Elon Musk wil volgende week met zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX een Tesla de ruimte in schieten. Dat schrijft het ANP.

Rood
Het gaat om een knalrode Tesla Roadster die naar de rode planeet Mars wordt geschoten. “We zochten het stomste voorwerpen dat we konden bedenken. Want er is een reële kans dat de lancering mislukt. Dan mag er geen cruciale satelliet verloren gaan, en al helemaal geen mensenleven”, aldus Musk.

Bowie
Tijdens de lancering wil hij ‘Space Oddity’ van David Bowie uit de speakers van de auto laten klinken.

747
De ruimtereis is een test van de nieuwe raket Falcon Heavy. Volgens SpaceX hebben de 27 motoren bij het opstijgen een kracht van achttien B747’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/