IndustrieLiefhebberNieuws

Boeing onthult eerste 737 MAX 7

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft vandaag op 5 februari de eerste 737 MAX 7 onthult in de fabriek in Renton, zo meldt Boeing.

737 MAX 7
De Boeing 737 MAX 7 is het derde en nieuwste lid van de MAX familie. Het vliegtuig biedt plaats aan 172 passagiers en kan een afstand van 7130 kilometer afleggen. Dit is de grootste actieradius dat een toestel van de MAX familie kan overbruggen. In totaal kan het MAX toestel 1852 kilometer verder vliegen dan de Boeing 737-700, de voorganger van de MAX 7.

2019
De eerste Boeing 737 MAX 7 wordt, als alles volgens planning verloopt, in 2019 in dienst genomen. De maatschappij die tegen die tijd het nieuwe toestel als eerste in ontvangst neemt is Southwest Airlines.

Testen
In de komende weken zal het vliegtuig, de eerste van twee testtoestellen, verschillende tests ondergaan in de fabriek in Renton.

Derde
Keith Leverkuhn, de vice president van het 737 MAX programma, is trots op het nieuwe vliegtuig: “Dit is het derde lid van de 737 MAX familie dat ons team succesvol geïntroduceerd heeft in drie jaar. Dat is een fenomenale prestatie en laat de toewijding van het hele 737 team zien”.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button