fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

Lufthansa showt nieuwe livery

Lufthansa showt haar nieuwe livery op donderdag 8 februari op tien grote Duitse luchthavens en op de vliegvelden van Parijs en Milaan. “Voor spotters en Lufthansa-fans,” zo laat de maatschappij weten.

De Lufthansa-vloot wordt na dertig jaar in een nieuw jasje gestoken; het geel verdwijnt, de kenmerkende kraanvogel blijft. Vooralsnog zijn twee toestellen overgespoten in de nieuwe kleuren; een Boeing 747-8 en een A321.

Jumbo
De Boeing doet een rondje Duitsland, de Airbus vliegt de gewone dienstregeling en doet daarmee Milaan Malpensa en Parijs Charles de Gaulle aan. De jumbo met registratie D-ABYA vertrekt om half negen in de ochtend met vluchtnummer LH99889 vanaf Frankfurt naar Keulen. Vandaar gaat het door naar Dusseldorf, Bremen, Hamburg, Hannover, Berlijn, Dresden, München en tenslotte Stuttgart.

Schema
Vanuit Stuttgart keert het toestel weer terug naar Frankfurt waar het tegen vijf uur landt. De Airbus A321 (de D-AISP) vliegt zijn normale schema. De eerste vlucht is van München naar Milaan Malpensa en terug. Vervolgens gaat het van München naar Parijs Charles de Gaulle vice versa. Na die twee vluchten vliegt het toestel nog door naar München en zit de dag erop.

Flightradar
“Alle geïnteresseerden die niet naar de luchthavens kunnen komen, kunnen de vluchten van beide toestellen volgen via Fligthradar,” voegt Lufthansa eraan toe. Op 1 februari gaf de maatschappij al foto’s vrij van de nieuwe livery. Behalve dat het geel verdwenen is, is de kleur blauw prominenter aanwezig evenals de inmiddels 100-jarige kraanvogel.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button