fbpx
AirlinesEmbraerFrequente reizigersNieuws

Rook bij KLM-toestel blijkt loos alarm

Bij KLM-vlucht KL1046 van Bristol naar Amsterdam werd maandag in de vroege ochtend het instapproces onderbroken en moesten al ingestapte passagiers weer uitstappen, omdat er rook was gezien bij de staart. Het bleek loos alarm.

Rookontwikkeling
Dat laat een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd weten. “Tijdens het instappen werd rookontwikkeling bij de staart geconstateerd. De gezagvoerder is geïnformeerd, heeft gekeken en besloten het instappen te stoppen,” aldus de zegsman.

Evacuatie
De passagiers die al in het vliegtuig zaten, is verzocht het toestel te verlaten. “Geen evacuatie, maar op een gecontroleerde manier snel uitgestapt,” vult de KLM-woordvoerder aan. Vervolgens is de brandweer ter plaatse geweest, die het toestel heeft onderzocht. “De rookontwikkeling kwam vanuit een lamp in de staart.”

De-icing
Nader onderzoek wees uit dat op de lamp nog een restje de-icing vloeistof zat, dat was gaan verdampen. “Als gevolg van de warmte van de lamp.” De rook bleek dus damp. Het ging om een Embraer 190. De passagiers konden weer instappen en het toestel vertrok met een vertraging van anderhalf uur naar Schiphol.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button