fbpx
NieuwsProfessional

A350 krijgt upgrade

De Airbus A350 krijgt een upgrade, zo laat de marketing directeur van Airbus, Francois Obe tijdens een presentatie op de Singapore Airshow weten aan de aanwezige journalisten.

Gestroomlijnd
De Airbus A350 krijgt grotere winglets, de opstaande uiteinden van vliegtuigvleugels. Met deze vernieuwing wordt het toestel van de Franse vliegtuigbouwer meer aerodynamisch. De nieuwe winglets maken de oppervlakte van de vleugels niet groter. De vleugelspanwijdte blijft hiermee net onder de 65 meter.

Getest
Volgens Obe zijn de nieuwe winglets al getest, zowel in de fabriek als tijdens proefvluchten. Naar verwachting zal de aanpassing aan de vleugel “enorme voordelen” opleveren.

Veranderingen
Verder geeft Obe aan dat ze een pakket aan “incrementele ontwikkelingen” in 2020 gaan toepassen op de A350. Dit zijn geen grote vernieuwingen, maar kleine aanpassingen die het toestel moeten verbeteren. Hij voegt eraan toe dat, omdat het vliegtuig het beter doet in de markt dan verwacht, Airbus sommige van deze ontwikkelingen al in 2018 toepassen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button