NieuwsProfessional

Eerste levering COMAC C919 gepland voor 2021

China’s COMAC zegt de eerste C919 toestellen in 2021 te leveren, ondanks de eerdere vluchttest vertragingen.

Streefdatum
De Chinese certificering gaat 3 tot 4 jaar duren zegt Lu Zheng, algemeen adjunct directeur bij COMAC. Ook is COMAC in gesprek met de Amerikaanse autoriteiten voor de benodigde certificatie. Dit alles zou geen impact moeten hebben op de streefdatum van 2021, wanneer China Eastern Airlines het eerste toestel afneemt, zegt Lu.

Certificering
De Europese luchtvaart veiligheidsdienst is al begonnen met het certificeringsproces van de narrow-body, zodra de Chinese certificering rond is gaat de U.S. ook beginnen.

Testfasen
Het gat van vijf maanden voor de tweede testvlucht van de C919 in december zorgde ervoor dat men zich af begon te vragen of COMAC nog wel op schema liep voor de geplande leveringsdatum. Maar het vliegtuig is sindsdien door verschillende testfasen gegaan, waaronder de lange-afstandsvlucht in december.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close