CargoNieuwsProfessional

Emirates SkyCargo naar Maastricht

Vanaf 6 februari vliegt Emirates SkyCargo tweemaal per week met vrachtvluchten naar Maastricht, zo meldt de vrachtafdeling van Emirates.

Twee
Op dinsdag en donderdag komt Emirates SkyCargo aan om 08:10 uur op Maastricht Aachen Airport. De vrachtvluchten worden met een Boeing 777F (Freighter) uitgevoerd. Het vliegtuig van de Amerikaanse vliegtuigbouwer kan 100 ton aan goederen vervoeren. Om 10:10 uur vertrekt het toestel weer richting Dubai World Central Airport.

Zeven
Later in het jaar, vanaf eind maart, wordt het aantal vrachtvluchten verhoogd naar zeven keer per week. De meeste vracht die via Maastricht verder afgehandeld wordt bestaat voornamelijk uit e-commerce producten en geneesmiddelen.

Dubai
Nabil Sultan, de vice president van Emirates vrachtdivisie, is blij met de nieuwe verbinding tussen Dubai en Maastricht: “Emirates SkyCargo is verheugd om van start te gaan met de nieuwe vrachtdiensten naar Maastricht. Nederland is wereldwijd een van de belangrijkste vrachtmarkten. De vrachtdiensten naar Maastricht geven ons een sterkere positie en daarmee mogelijkheid om beter in te spelen op de behoeften van de klant in deze regio”.

Maastricht
Ook Jos Roeven, de directeur van Maastricht Aachen Airport, ziet de vluchten van Emirates SkyCargo graag komen: “We zien ernaar uit om deze belangrijke luchtvrachtklant van dienst te zijn op Maastricht Aachen Airport. Deze winst is het hoogtepunt van zeven maanden van inspanningen en successen van ons team”.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button