LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Iedere 88 seconden een vliegtuig op enige baan van Mumbai

Op 20 januari van dit jaar brak de luchthaven van Mumbai een eigen record. Iedere 88 seconden kwam of vertrok een vliegtuig vanaf de enige baan die het vliegveld rijk is, zo meldt The Times of India.

Mumbai
Op de dag dat het record werd verbroken, 20 januari, passeerden er een totaal van 980 vliegtuigen de enige start- en landingsbaan van het Mumbai International Airport in 24 uur tijd. Dat komt neer op één vliegtuig per 88 seconden die gebruik maakten van de baan. Op 6 december van vorig jaar stond het oude record van 974 vluchten in 24 uur.

Gatwick
Londen Gatwick, ook een luchthaven met één start- en landingsbaan, kan volgens statistieken 870 vluchten per dag afhandelen op piekmomenten in de zomer van dit jaar. Dat komt neer op 55 vluchten per uur, iets wat vaak voorkomt op Gatwick. Mumbai haalt af en toe 52 vluchten per uur. Het verschil ligt dat Mumbai 24 uur per dag operationeel is en Londen 19 uur per dag. Dit komt voort uit een restrictie voor nachtvliegen die in 1971 is opgelegd door de Britse overheid.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button