fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsVeiligheid

Reizigers KLM nu sneller door Amerikaanse controles

Het Amerikaanse Transport Security Administration (TSA) heeft vijf luchtvaartmaatschappijen toegevoegd aan het ‘pre check’ programma. Reizigers van KLM, Air France, Brussels Airlines, Phillipine Airlines en World Atlantic kunnen nu gebruik maken van de versnelde incheckprocedures, zo meldt TSA.

Snel
Met de toevoeging van de vijf maatschappijen kunnen reizigers van 47 verschillende airlines gebruik maken van de versnelde incheckprocedures van de TSA. Passagiers kunnen gebruik maken van de speciaal hiervoor ingerichte incheck punten op meer dan 200 Amerikaanse luchthavens. De reizigers mogen hun schoenen, riem en jas aanhouden tijdens de veiligheidscontrole. Ook laptops en vloeistoffen hoeven niet meer uit de bagage gehaald te worden.

Veiligheid
Passagiers die reizen met maatschappijen die niet door de TSA zijn toegevoegd aan het programma moeten nog wel alle bagage openmaken voor de veiligheidsmedewerkers op Amerikaanse vliegvelden. Ook moeten alle metalen voorwerpen van het lichaam gehaald worden en de schoenen uitgetrokken worden.

Steekproef
Ondanks dat reizigers gebruik kunnen maken van de versnelde controles is het mogelijk dat er alsnog steekproeven genomen worden en sommige passagiers alsnog aan een grondige screening worden onderworpen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button