Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsVeiligheid

Reizigers KLM nu sneller door Amerikaanse controles

Het Amerikaanse Transport Security Administration (TSA) heeft vijf luchtvaartmaatschappijen toegevoegd aan het ‘pre check’ programma. Reizigers van KLM, Air France, Brussels Airlines, Phillipine Airlines en World Atlantic kunnen nu gebruik maken van de versnelde incheckprocedures, zo meldt TSA.

Snel
Met de toevoeging van de vijf maatschappijen kunnen reizigers van 47 verschillende airlines gebruik maken van de versnelde incheckprocedures van de TSA. Passagiers kunnen gebruik maken van de speciaal hiervoor ingerichte incheck punten op meer dan 200 Amerikaanse luchthavens. De reizigers mogen hun schoenen, riem en jas aanhouden tijdens de veiligheidscontrole. Ook laptops en vloeistoffen hoeven niet meer uit de bagage gehaald te worden.

Veiligheid
Passagiers die reizen met maatschappijen die niet door de TSA zijn toegevoegd aan het programma moeten nog wel alle bagage openmaken voor de veiligheidsmedewerkers op Amerikaanse vliegvelden. Ook moeten alle metalen voorwerpen van het lichaam gehaald worden en de schoenen uitgetrokken worden.

Steekproef
Ondanks dat reizigers gebruik kunnen maken van de versnelde controles is het mogelijk dat er alsnog steekproeven genomen worden en sommige passagiers alsnog aan een grondige screening worden onderworpen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/