fbpx
IncidentenLiefhebberNieuws

Japanse AH-64 Apache stort neer op woonhuis

Maandag is een AH-64DJP Apache van het Japanse leger (JGSDF) neergestort in een woonwijk van de stad Kanzaki, in het zuidwesten van Japan. Bij het ongeval raakte een 11-jarig meisje gewond, de twee bemanningsleden zijn waarschijnlijk om het leven gekomen. Dit melden Japanse media.

Brand
De helikopter maakte een testvlucht vanaf de legerbasis Camp Metabaru. Zeven minuten na de start stortte het toestel neer. De brand die vervolgens ontstond, verwoestte één huis verwoest en beschadigde een tweede. Het 11-jarig meisje raakte gewond toen ze het brandende huis ontvluchtte. Het stoffelijk overschot van de schutter/co-piloot is inmiddels gevonden. De zoektocht naar het lichaam van de piloot wordt dinsdag voortgezet.

Licentie
Tussen 2006 en 2007 ontving het Japanse leger dertien Apaches, aangeduid als AH-64DJP. Alle toestellen werden in licentie gebouwd door Fuji Heavy Industries. Oorspronkelijk wilde het Japanse leger 50 Apaches aanschaffen, maar vanwege de hoge kosten werd de bestelling teruggebracht tot dertien.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button