fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Lufthansa vervangt topman Brussels Airlines

De huidige topman van Brussels Airlines, Bernard Gustin wordt door Christina Foerster vervangen als ceo van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Vanaf 1 april neemt Foerster het roer over, zo meldt Brussels Airlines.

Toen
Brussels Airlines is sinds 2016 volledig in handen van Lufthansa. De Duitse moedermaatschappij wil Brussels volledig onderbrengen bij de low-cost dochtermaatschappij Eurowings. De huidige ceo van Brussels, Bernard Gustin is het daar niet mee eens en wil de airline in de huidige vorm behouden, een Belgische maatschappij met zowel low-cost vluchten binnen Europa en long-haul vluchten naar Afrika.

Nu
Op maandag 5 februari werd er een speciale vergadering gehouden tussen de raad van bestuur van SN Airholding, het bedrijf dat boven Brussels Airlines staat, daar werd beslist dat ceo Bernard Gustin en financieel directeur van Brussels Jan De Raeymaeker vervangen worden door Lufthansa’s Christina Foerster als ceo en Thibault Dumoulin als coo. De nieuwe financieel directeur wordt binnenkort bekend gemaakt.

Brussels
Volgens Etienne Davignon, voorzitter van de raad van bestuur van SN Airholding, blijft Brussels Airlines een Belgische maatschappij: “groeien binnen Eurowings als een Belgische entiteit laat ons toe om verder te bouwen aan onze specificiteiten, zoals onze Afrika expertise en onze Belgische touch. Samen met Eurowings zullen we ons lange afstandsnetwerk vanuit Brussel en Düsseldorf verder uitbreiden en in het bijzonder zullen we onze rol als Belgische home carrier en belangrijke economische motor van ons land blijven vervullen”.

Foerster
Christina Foerster is de eerste vrouwelijke ceo die aan het hoofd komt te staan bij een maatschappij van Lufthansa. Ze heeft verschillende functies binnen Lufthansa gehad waar zij sinds 2002 werkzaam is. In 2016 werd ze commercieel directeur van Brussels Airlines en vanaf 1 april wordt ze daar de nieuwe ceo.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button