NieuwsProfessional

Narrow-body’s zijn niet aan te slepen

Airbus laat op de Singapore Airshow weten dat zij gedwongen worden te kijken naar nieuwe mogelijkheden om de productie van de A320 te verhogen. Ook Boeing’s 737 wordt dusdanig veel verkocht dat een huidige bestelling pas in 2023 wordt geleverd.

Airbus
Eric Schulz, de nieuwe hoofd verkoop van Airbus, laat weten dat er nog geen definitieve beslissingen genomen zijn maar dat Airbus op zoek is naar manieren om de productie te verhogen. Eerder kondigden zij al aan de productie midden 2019 te verhogen naar zestig narrow-body’s per maand.

Boeing
Ook Boeing voelt de druk om de productie van hun 737 te verhogen. Marketing vice directeur Randy Tinseth laat weten dat “Boeing momenteel naar de toekomst kijkt en ziet dat we meer verkopen dan de 57 toestellen die we nu per maand maken. Met deze cijfers in ons achterhoofd kijken we op dit moment naar het aantal dat daarvan nog verdampt voor levering.” Met verdampen bedoeld Tinseth in dit geval boekingen die geannuleerd worden voor levering. Wanneer er geen tot weinig annuleringen zijn zal Boeing zeker gaan kijken naar het verhogen van hun productie, laat Tinseth ook weten.

Motoren
Motorfabrikant CFM levert motoren voor zowel Airbus als Boeing. Zij lieten afgelopen maand al weten dat beide vliegtuigbouwers ook een hogere productie van CFM hebben gevraagd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/