AirlinesFrequente reizigerNieuws

Ook januari dubbele cijfers passagiersgroei prijsvechters

De vier prijsvechters, Ryanair, Wizz Air, easyJet en Norwegian hebben de cijfers voor januari vrijgegeven. Het Hongaarse Wizz Air laat de andere drie achter zich met een passagiersgroei van 24 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Wizz Air
In januari van dit jaar vervoerde Wizz Air 2.336.206 passagiers, een stijging van 24,4 procent ten opzichte van januari 2017. Toen vervoerde de low-cost airline ruim 1,8 miljoen passagiers. De bezettingsgraad daalde met 0,3 procentpunt naar 87,7 procent.

Norwegian
Qua aantal vervoerde passagiers blijft Norwegian nipt achter op Wizz Air. Met 2.333.932 vervoerde reizigers bleef het 2274 passagiers achter op de Hongaarse prijsvechter. De passagiersgroei van Norwegian komt uit op 11 procent, de bezettingsgraad daalde met 1 procentpunt naar 82 procent.

EasyJet
Easyjet zag het aantal passagiers in januari van dit jaar met 8,7 procent stijgen naar 5.159.860. Dezelfde maand in 2016 vervoerde de maatschappij een ruime 4,7 miljoen reizigers. In tegenstelling tot Wizz en Norwegian steeg de bezettingsgraad met 2,2 procentpunt naar 88,4 procent.

Ryanair
De hekkensluiter qua passagiersgroei is Ryanair. De Ierse prijsvechter vervoerde 9,3 miljoen passagiers, waar het in 2017 nog 8,8 miljoen passagiers vervoerde, een stijging van 6 procent. De bezettingsgraad steeg in vergelijking met vorig jaar januari met 1 procentpunt naar 91 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen