fbpx
IncidentenLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVideo

T-50B crasht tijdens vliegshow – Video

Een T-50B van Korea Aerospace Industries is tijdens een vliegshow gecrasht. De piloot, lid van The Black Eagles showteam, raakte lichtgewond, zo meldt flightglobal.

Crash
Het ongeluk vond plaats op Changi Airport, de internationale luchthaven van Singapore. Daar “slipte en botste het toestel tegen de grasrand aan de zijde van startbaan 1 en vatte vlam”, zo laat de civiele luchtvaartautoriteit van Singapore in een statement weten. Een toeschouwer filmde het ongeval.

Brand
De T-50B vloog na de crash in brand, maar de brandweer en ambulances waren meteen ter plaatse om het vuur te blussen. De piloot werd behandeld voor zijn lichte verwondingen. Door het ongeval moest de startbaan gesloten worden.

T-50B
Korea Aerospace Industries zegt dat het team van de Black Eagles met acht T-50B’s shows opvoert. Het toestel is gemaakt voor extra wendbaarheid en heeft ook rookverspreiders voor show doeleinden. Van de 182 toestellen van de T-50 familie die wereldwijd in gebruik zijn, is Zuid-Korea de grootste afnemer met 145 T-50B’s.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button