LiefhebberMilitairOverig nieuws

Amerikaanse B-52 werpt recordaantal precisiebommen

Tijdens militaire operaties van de Amerikaanse luchtmacht in de Afghaanse provincie Helmand, heeft een B-52 bommenwerper een record aantal aan precisiebommen geworpen, zo meldt de Amerikaanse luchtmacht.

Bommen
Afgelopen week voerde de Amerikaanse luchtmacht verschillende bombardementen uit op doelwitten van de Taliban, zoals trainingskampen en ondergrondse netwerken. Bij deze operaties wierp één B-52 in totaal 24 precisiebommen af. Deze bommen waren geleide projectielen. Nooit eerder werden er zoveel van dit soort bommen door het toestel afgeworpen.

B-52
De bommenwerper die door Boeing gebouwd werd heeft een lengte van 48,5 meter, een hoogte van 12,4 meter en een vleugelspanwijdte van 56,4 meter. Het totale vleugeloppervlak beslaat 370 vierkante meter. Het maximale gewicht waarmee het toestel kan opstijgen is 220.000 kilo en heeft een topsnelheid van 1000 kilometer per uur. De actieradius van het toestel is 7210 kilometer.

Geschiedenis
De B-52 Stratofortress is een zware bommenwerper geschikt voor lange afstand, de B-52 werd door Boeing gebouwd. In 1955 kwam de B-52 in dienst, het huidige model van de B-52 werd in mei 1961 in gebruik genomen. In totaal werden er 744 van deze toestellen gebouwd. In oktober 1962 werd het laatste toestel geleverd, maar maken nog steeds een belangrijk deel uit van de vloot van de US Air Force.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen