AirlinesNieuwsProfessional

Brussels Airlines vliegt alle long-haul voor Eurowings

Brussels Airlines vliegt alle long-haul routes voor Eurowings, zo laat Thorsten Dirks, ceo van Eurowings weten. Eerder werd gevreesd dat Brussels Airlines zou opgaan in Eurowings.

Belgisch
Dirks zegt: “Brussels Airlines blijft Brussels Airlines. De maatschappij blijft in de toekomst een Belgische onderneming met meer dan 3.000 topmedewerkers uit België en blijft een merk met een sterke Belgische ‘touch’. Bovendien wordt Brussels Airlines het ‘long-haul kenniscentrum’ en krijgt daarmee de volledige verantwoordelijkheid voor de snel groeiende langeafstands-activiteiten van Eurowings”.

Long-haul
Brussels Airlines en Eurowings zullen gezamenlijk het langeafstandsnetwerk vanuit Brussel en Dusseldorf verder uitbouwen. Eurowings-topman Dirks zegt dat Brussels Airlines een “unieke jarenlange expertise met lange afstandsvluchten” heeft. “Op dit moment leiden onze collega’s van Brussels Airlines het proces van het succesvol tot stand brengen van lange afstandsvluchten vanuit Düsseldorf, één van onze belangrijkste platformen in Duitsland.” Eerder werd bekend dat Brussels Airlines een A340 in de vloot heeft opgenomen om voor Eurowings in te zetten op de route Dusseldorf-New York JFK.

Wisseling
Dat Brussels de long-haul vluchten van Eurowings uit zal voeren lijkt een wisseling van de wacht. Momenteel voert SunExpress Duitsland (joint venture tussen Lufthansa en Turkish Airlines) de long-haul vluchten uit voor Eurowings. Volgens onbevestigde berichten zou Lufthansa SunExpress volledig willen inlijven en onderbrengen bij Eurowings.

Keulen
Begin deze maand werd bekend dat Eurowings zich wat betreft long-haul vluchten terugtrekt van Keulen airport; zo meldt ch-aviation. De focus komt volledig op Dusseldorf te liggen. De prijsvechter stapt daarmee in het gat dat airberlin achterlaat. Na de zomer van dit jaar is het gedaan ‘met Keulen’. De zeven A330’s worden gestationeerd op Dusseldorf. De drie A330’s die volgens eerdere berichten vanaf München zouden vliegen, worden vanaf april ingezet op Dusseldorf.

Lufthansa
Brussels Airlines is sinds 2016 volledig in handen van Lufthansa. De Duitse moedermaatschappij wil Brussels volledig onderbrengen bij de low-cost dochtermaatschappij Eurowings. De afgezette topman Bernard Gustin was het daar niet mee eens, maar is nu vervangen door Christina Foerster.

Foerster
Christina Foerster is de eerste vrouwelijke ceo die aan het hoofd komt te staan bij een maatschappij van Lufthansa. Ze heeft verschillende functies binnen Lufthansa gehad waar zij sinds 2002 werkzaam is. In 2016 werd ze commercieel directeur van Brussels Airlines en vanaf 1 april wordt ze daar de nieuwe ceo.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen