fbpx
AirlinesFrequente reizigersIncidentenNieuwsOpmerkelijk

Deur valt uit vliegtuig Afrikaanse airline bij landing

Een deur van de McDonnell Douglas MD-83 van de Nigeriaanse luchtvaartmaatschappij Dana Air, viel uit het vliegtuig tijdens de landing, zo meldt Premium Times.

Deur
De deur die uit het vliegtuig van Dana Air viel tijdens de landing op Abuja Airport in Nigeria zat volgens verschillende passagiers al los tijdens de vlucht. Een reiziger vertelde dat de deur duidelijk “gebrek aan onderhoud” had.

Onduidelijkheid
Volgens een officieel statement, dat het management van Dana Air naar Premium Times stuurde, was het de schuld van een passagier dat de deur eruit viel. “We willen duidelijk maken dat dit voorval nooit kon plaatsvinden zonder een bewuste actie van een passagier om de deur te openen”, aldus het statement. De maatschappij kon niet duidelijk vertellen waar de vlucht vandaan kwam, maar waarschijnlijk kwam het toestel uit Lagos.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button