fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Golfmaatschappijen vliegen wekelijks 124 keer op Bangkok

Vanuit de Golfstaten worden er wekelijks 123 vluchten uitgevoerd naar Bangkok. Qatar Airways voegt daar vanaf 26 maart de 124e vlucht naar de Thaise hoofdstad aan toe.

Maatschappijen
Zes maatschappijen vliegen vanuit verschillende luchthavens in de Golfstaten naar het Suvarnabhumi International Airport in Bangkok. Gulf Air, Emirates, flydubai, Etihad, Qatar Airways en Kuwait Airways brengen met verschillende soorten vliegtuigen de reizigers naar de hoofdstad van Thailand.

Dagelijks
Naar Bangkok vliegt Emirates vijf maal per dag, Eithad vier keer per dag, flydubai twee keer per dag en Qatar Airways vliegt vanaf 26 maart zes keer per dag naar het Suvarnabhumi International Airport.

Wekelijks
De kleinste maatschappij, Gulf Air uit Bahrein, vliegt enkel op vrijdag rechtstreeks naar Bangkok met een Airbus A330-200. Kuwait Airways vliegt vier maal per week naar de Thaise luchthaven met een Boeing 777-300ER.

Vliegtuigen
De toestellen die door de verschillende maatschappijen gebruikt worden verschillen van grootte en type vliegtuigbouwer. Hieronder staat een lijstje met de toestellen die door de maatschappijen worden ingezet.

Gulf Air
Het in 1950 opgerichte Bahreinse Gulf Air voert met een Airbus A330-200 de vluchten uit. In het toestel is er ruimte voor maximaal 255 passagiers.

Kuwait Airways
De in 1954 opgerichte nationale luchtvaartmaatschappij van Koeweit, Kuwait Airways, vliegt vier maal per week met een Boeing 777-300ER naar Bangkok. Het toestel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer biedt ruimte aan maximaal 442 reizigers.

Flydubai
Flydubai werd op 19 maart 2008 opgericht en biedt twee dagelijkse vluchten aan naar de Thaise hoofdstad. In totaal kunnen er maximaal 210 reizigers plaatsnemen in de Boeing 737 MAX 8 die de maatschappij op deze route inzet.

Etihad
De in 2003 opgerichte maatschappij Etihad Airways vliegt net zoals Kuwait Air met een Boeing 777-300ER naar Bangkok. Er is ruimte voor maximaal 442 passagiers. Etihad vliegt vier maal per dag de route tussen Abu Dhabi en Bangkok.

Emirates
In mei 1985 werd Emirates opgericht. De maatschappij uit Dubai vliegt vijf keer per dag naar Bangkok met een Airbus A380. De superjumbo met twee verdiepingen heeft plaats voor maximaal 853 passagiers. Bij een gemiddelde stoelconfiguratie is er plaats voor 555 personen.

Qatar Airways
Het op 22 november 1993 opgerichte Qatar Airways vliegt vanaf 26 maart van dit jaar zes keer per dag naar Bangkok. Voor de vluchten zetten ze verschillende soorten vliegtuigen in. De grootste is de Airbus A380, daarnaast kunnen passagiers ook plaatsnemen in een Boeing 777-300ER, een Boeing 787-8 Dreamliner die 200 tot 250 passagiers kan herbergen en een Airbus A340-600 waar maximaal 475 reizigers in meekunnen. Bij een gemiddelde configuratie is er plaats voor 326 personen.

Duur
Gemiddeld genomen duurt een directe vlucht van een van de Golfstaten naar Bangkok tussen de zes en zesenhalf uur. Alle informatie komt van de sites van de maatschappijen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button