IndustrieNieuwsProfessional

Productie Boeing 737 MAX 10 kan beginnen

De Boeing 737 MAX 10 kan in productie worden genomen nu de ingenieurs de indeling van het vliegtuig hebben uitgedokterd, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Productie
Nu de ingenieurs de configuratie voor de plaatsing van de stoelen bekend hebben gemaakt, net als gedetailleerde designplannen, kan de productie van de Boeing 737 MAX 10 beginnen. De MAX 10 is het grootste vliegtuig van de narrowbody’s die Boeing fabriceert.

Langer
De romp van de MAX 10 is 1,67 meter langer dan die van de MAX 9. In totaal kunnen er maximaal 230 passagiers plaatsnemen in de MAX 10 en wordt het toestel aangedreven door CFM International LEAP 1-B motoren. Het vliegtuig werd gelanceerd tijdens de Airshow van Parijs in het afgelopen jaar.

Bestellingen
De vliegtuigfabrikant heeft voor de 737 MAX 10 op dit moment 416 bestellingen en toezeggingen van achttien klanten verdeeld over de wereld. Als alles volgens plan verloopt worden de eerste bestellingen in 2020 geleverd. Van alle MAX varianten heeft Boeing 4300 bestellingen ontvangen van 92 verschillende klanten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close