AirlinesNieuwsProfessional

Star Alliance wil meer low-cost maatschappijen

Star Alliance wil meer low-cost maatschappijen in de alliantie betrekken. Via het ‘connecting partner model’ kunnen airlines zonder lid te worden van Star Alliance wel van de voordelen genieten, zo zegt Jeffrey Goh, ceo van Star Alliance, op de Singapore Airshow.

Model
Het ‘connecting partner model’ houdt in dat een dochtermaatschappij, of regionale maatschappij, een link krijgt met drie leden van Star Alliance, maar niet met alle 28. Hierdoor kunnen kleinere en/of low-cost maatschappijen gebruik maken van de voordelen van een alliantie. Op deze manier kunnen kleinere maatschappijen meer bestemmingen aanbieden aan hun reizigers, doormiddel van vluchten van hun partners. Ook kunnen passagiers makkelijk overstappen op vluchten van andere leden in geval van verstoringen.

Markt
Omdat steeds meer reizigers gebruik maken van low-cost maatschappijen wil Star Alliance ook een deel van deze airlines onder hun vleugels nemen. De ceo van Star Alliance, Jeffrey Goh, zegt hierover op de Singapore Airshow: “veel van onze leden en verschillende maatschappijen over de hele wereld maken gebruik van het low-cost model. We willen een manier vinden om dit gedeelte van de markt terug te nemen en ze de voordelen en privileges te bieden die zij eens genoten. We willen het ‘connecting partner model’ hiervoor gebruiken”.

Star
De 28 leden die bij Star Alliance zijn aangesloten verbinden 1300 vliegvelden over de wereld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button