fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Eerste routes 787-10 bekend

De eerste routes voor de Boeing 787-10 zijn bekend. Singapore Airlines vliegt met het nieuwste toestel van Boeing naar Bangkok, Kuala Lumpur en Osaka in Japan, zo meldt Flightglobal.

Commercieel
De eerste vaste bestemming voor het nieuwe vliegtuig van Boeing wordt Osaka, de twee na grootste stad van Japan met zo’n 2,7 miljoen inwoners. Singapore Airlines vliegt met de grootste Dreamliner variant vanaf 3 mei tussen Singapore en Osaka.

Test
De 787-10 zal naar verwachting in maart aan de maatschappij geleverd worden. Dan wordt het toestel gebruikt op kortere vluchten zodat het personeel bekend wordt met het toestel. De vluchten zullen vanaf 3 april tot en met 2 mei uitgevoerd worden tussen Singapore en Bangkok. Overige testvluchten worden tussen 3 april en 31 mei gevlogen tussen Singapore en Kuala Lumpur.

787-10
De Boeing 787-10 van Singapore Airways biedt ruimte aan 337 passagiers, waarvan 36 in businessclass en 301 in economy. Singapore Airlines heeft 49 van de toestellen besteld. De maatschappij, onderdeel van Star Alliance, is daarmee de grootste klant van de 787-10 van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Ook KLM heeft de grote versie van de 787 besteld.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button