AirlinesLiefhebberOverig nieuws

Hotelketen koopt ATR’s om gasten naar resort te brengen

De hotelketen Berjaya Hotels & Resorts heeft twee tweedehands ATR 42-500’s gekocht om hun gasten naar resorts op een Maleisisch eiland te brengen, zo meldt de Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer.

Vervoer
De hotelgroep zal de twee tweedehands ATR 42-500’s een nieuw in- en exterieur geven. In de toestellen kunnen 36 passagiers plaatsnemen. De vliegtuigen brengen de gasten naar twee resorts van de hotelgroep op het Maleisische eiland Redang.

Vlucht
De toestellen worden door de dochtermaatschappij van de hotelgroep, Berjaya Air, gevlogen. De vluchten gaan tussen het Subang Airport in Kuala Lumpur en het eiland Redang. De pendeldienst zal vanaf juni dit jaar, als alles volgens plan verloopt, in werking treden.

Keuze
Het is een logische keuze van de hotelgroep om voor de ATR 42-500’s te kiezen volgens de ceo van de groep, Hanley Chew. Doordat de start- en landingsbaan op het eiland maar 1100 meter lang is kunnen er enkel kleine vliegtuigen op landen. Ook is er een ruim aanbod aan reserveonderdelen, pilotentrainingen en onderhoudsvoorzieningen voor het toestel in Maleisië.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button