fbpx
Naast het nieuwsProfessional

A380 Singapore op weg naar Portugees Hi Fly

De Portugese leasemaatschappij Hi Fly ontvangt binnenkort de eerste tweedehands A380. Het toestel is afkomstig van Singapore Airlines en vertrok vrijdag voor de vlucht naar Europa.

Leasecontracten
Het toestel werd in 2008 gebouwd door Airbus en vloog tot de zomer van 2017 bij Singapore Airlines. Het vliegtuig werd geleased van het Duitse Dr. Peters. Singapore besloot in 2016 om de aflopende leasecontracten niet te verlengen. De eerste A380 vertrok in … al naar Lourdes, waar het toestel nu opgeslagen is.

Hi Fly
De tweede A380 is volgens het Duitse Flugrevue bestemd voor Hi Fly en vertrekt binnenkort weer vanuit Lourdes. Hi Fly heeft Lissabon als basis. De twee superjumbo’s worden geleased voor zes jaar, met een optie voor verlenging.

Wetlease
Hi Fly verhuurt ze vervolgens door op wetlease basis aan maatschappijen die capaciteit nodig hebben. Aan boord van de toestellen komen bij Hi Fly 560 stoelen te staan, in twee klassen.
De maatschappij verwacht veel van de A380’s. “Nu hebben airlines de mogelijkheid in het hoogseizoen de A380’s in te zetten en kijken hoe het bevalt”, stelde ceo Paulo Mirpuri eerder.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button