fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

Etihad vergroot capaciteit op route naar Schiphol

Etihad Airways breidt het aantal stoelen op vluchten naar Amsterdam uit. De maatschappij uit Abu Dhabi zet vanaf 28 maart zes dagen per week een Dreamliner in. Nu wordt de Boeing nog vijf dagen ingezet.

A330
Een woordvoerder van Etihad bevestigt desgevraagd aan Up in the Sky dat vanaf eind maart zes keer per week een Dreamliner op Amsterdam wordt ingezet. De zevende vlucht blijft door de A330 uitgevoerd worden. Op dit moment worden de vluchten op dinsdag en donderdag nog met een A330 uitgevoerd. In het nieuwe schema wordt de vlucht van maandag uitgevoerd met een A330.

Groeien
“We bekijken continu ons netwerk en welk toestel we op welke route inzetten”, aldus de woordvoerster van Etihad. “De enige manier om op Amsterdam te groeien is door een groter toestel in te zetten. Dat doen we met de Dreamliner.” In de A330 die Etihad inzet gaan 262 passagiers. De Dreamliner kan er 299 hebben.

Slots
Meer vluchten van en naar Schiphol zijn niet toegestaan omdat de luchthaven al aan het maximumaantal slots zit. Meerdere luchtvaartmaatschappijen hebben hier last van.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button