Overig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing onderzoekt mogelijkheid één piloot in cockpit

Boeing en andere vliegtuigbouwers onderzoeken de mogelijkheid om met één piloot in de cockpit te vliegen om veel kosten te besparen. Dat schrijft persbureau Reuters.

Besparen
Als er één piloot minder is in de cockpit dan besparen maatschappijen miljoenen aan salaris- en trainingskosten. Een eerste stap zou zijn om vrachtvliegtuigen te laten vliegen door één piloot, om het vervolgens langzaam te introduceren bij passagiersvliegtuigen.

Vracht
“We onderzoeken de mogelijkheden. Waarschijnlijk zal het eerst ingevoerd worden in vrachtvliegtuigen”, zegt Charles Toups, Vice President Research & Technology bij Boeing. Het zou enkele decennia duren om het vertrouwen van passagiers te winnen om te vliegen met één piloot in de cockpit.

IATA
Alexandre de Juniac, de topman van IATA, zegt tegen Reuters niet overtuigd te zijn van het plan: “Ik zie geen pluspunten, maar ik zie wel de minpunten.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen