NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Opnieuw problemen Pratt & Whitney motoren A320neo

Opnieuw kampen de Pratt & Whitney motoren voor de A320neo met problemen. Dat kwam aan het licht nadat EASA waarschuwde voor dit probleem.

Problemen
In een verklaring zegt Pratt & Whitney dat er problemen zijn met de High Pressure Compressor van de PW1100G-JM motor. Het bedrijf zegt dat een beperkt aantal van de motoren de problemen ondervindt.

Gebruikers
Airbus heeft de leveringen van de A320neo moeten stoppen vanwege de problemen. De bouwer zegt de klanten en gebruikers van het type te hebben geïnformeerd. Er vliegen momenteel 113 A320neo’s die gebruik maken van de PW1100G-JM motor, verdeeld onder 18 klanten.

Opnieuw
Het is niet de eerste keer dat deze motoren met problemen te maken krijgen. Eerder weigerde een oliepomp dienst nadat de motor werd uitgezet. De oliepomp zou er dan voor moeten zorgen dat de bladen van de motor stil blijven staan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close