fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Overheid laat omwonenden Lelystad geluidsoverlast ervaren

De overheid laat bewoners op de aanvliegroute naar Lelystad Airport nog voor de zomer ervaren hoeveel geluid de vliegtuigen gaan geven, door een passagiersvliegtuig over het oosten van het land te laten vliegen. Dat meldt het ANP.

Test
De test wordt gedaan met een toestel dat volgend jaar april van het vliegveld gebruik moet gaan maken: een Airbus A320 of Boeing B737. Deze zal op een hoogte van 1800 meter vliegen.

Apeldoorn
Eerder wilde Lokaal Apeldoorn een B747 over Apeldoorn laten vliegen om te ervaren hoe dat klinkt. Dit toestel heeft na een paar dagen uitstel vanwege slechte weersomstandigheden uiteindelijk gevlogen over onder meer Nijkerk, Stroe en Eerbeek, maar niet over Apeldoorn.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button