IncidentenNieuws

Russisch vliegtuig met 71 inzittenden gecrasht

Een Russische Antonov An-148 van Saratov Airlines met 65 passagiers en zes crewleden is kort na vertrek vanaf Moskou van de radar verdwenen en gecrasht.

Take-off
Het vliegtuig vertrok om 12:22 uur (Nederlandse tijd). Vijf minuten later verdween de Antonov van de radar.

Crash
De An-148 is net buiten Moskou gecrasht, bij het dorp Argunovo, meldt Sputnik News. Ooggetuigen zeggen dat ze daar een brandend toestel hebben zien neerkomen. Russische autoriteiten melden aan Russische media dat alle 71 inzittenden om het leven zijn gekomen. Een onderzoeksteam onderzoekt het incident. Vanwege de slechte weersomstandigheden is de plaats van de crash alleen te voet bereikbaar.

Route
Vlucht 6W703 zou vanaf Moskou Domodedovo Airport naar Orsk vliegen, een stad die vlakbij de grens tussen Rusland en Kazachtstan ligt. Volgens Flightradar24 werd gevlogen met een toestel van zeven jaar oud. De registratie is RA-61704.

Condoleances
De Russische president Vladimir Poetin biedt aan de familie van de overleden inzittenden zijn condoleances aan. Dat meldt Dmitry Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, in een verklaring.

Tags

Michael Stoelinga

Senior editor. Michael studeert journalistiek in Ede en kan dankzij zijn werk als redacteur bij Up in the Sky hetgeen hij leert, meteen in praktijk brengen. Michael is contentmanager bij Flashlight Media, filmt en monteert en maakt graag muziek.

Gerelateerde artikelen